Alpha volwassenen

Wat is Alpha?

Voor jou!

Op een Alpha avond praten we met elkaar over het christelijk geloof. Daarbij staat elke cursusavond altijd één vraag centraal. Vragen als: ‘Wie is jezus?’ en ‘Waarom zou je Bijbel lezen?’ Er is op zo’n avond ook alle ruimte voor vragen die je zelf hebt over geloven. Daarover gaan we dan met elkaar in gesprek. We zijn benieuwd naar jouw vragen.

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Het is de plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. En bovenal: de plek waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is helemaal gratis!

 

Kennismakingavond op 2 februari

Voor iedereen die geïnteresseerd is en vrijblijvend kennis wil maken met het christelijk geloof en met Alpha. Op deze avond kun je meemaken hoe het er tijdens een Alpha-avond aan toe gaat. 

We beginnen om 19.00 met een maaltijd. Meld je aan!

Gezellig beginnen

De eerste avond, de laatste avond en op 1 avond er tussenin beginnen we met een maaltijd. De andere avonden zijn er hapjes. We zijn blij dat je er bent!

Verdieping

Daarna komt het onderwerp van de avond ter sprake en duiken we de diepte in.

Kleine groepen

Daarna willen je graag ontmoeten en al je vragen over het onderwerp van de avond met elkaar bespreken. Jouw mening doet er toe!

Waar is het?

De avonden zijn in het kerkgebouw van Parousia Zoetermeer.

We willen jou ontmoeten

Welke onderwerpen behandelen we?

wo 2 februari

Introductieavond: Is er meer?

9 februari

Wie is Jezus?

16 februari

Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?

23 februari

Hoe kan je geloven?

2 maart

Vakantie

9 maart

Bidden: Waarom en hoe?

16 maart

De bijbel lezen: Waarom en hoe?

23 maart

Hoe leidt God ons?

vr 25 maart

Heilige Geest weekend: Wie is de Heilige Geest?

za 26 maart

Heilige Geest weekend: Wat doet de heilige geest?

zo 27 maart

Heilige Geest weekend: Hoe kan ik vervuld worden? Hoe nu verder?

30 maart

Vrij ivm weekend

6 april

Hoe zit het met het kwaad?

13 april

Geneest God vandaag de dag nog?

20 april

Hoe vertel ik het anderen en hoe zit het met de kerk?