Wat is Alpha?

Voor jou!

Op een Alpha avond praten we met elkaar over het christelijk geloof. Daarbij staat elke cursusavond altijd één vraag centraal. Vragen als: ‘Wie is jezus?’ en ‘Waarom zou je Bijbel lezen?’ Er is op zo’n avond ook alle ruimte voor vragen die je zelf hebt over geloven. Daarover gaan we dan met elkaar in gesprek. We zijn benieuwd naar jouw vragen.

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Het is de plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. En bovenal: de plek waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is helemaal gratis!

 

Kennismakingavond op 11 januari

Voor iedereen die geïnteresseerd is en vrijblijvend kennis wil maken met het christelijk geloof en met Alpha. Op deze avond kun je meemaken hoe het er tijdens een Alpha-avond aan toe gaat. 

We beginnen om 19.00. Meld je aan!

Wil je liever overdag een Alpha volgen? Kom Dichterbij organiseert een Alpha vanaf ma 8 januari van 13.00 - 15.00 . Meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gezellig beginnen

We beginnen iedere Alpha-avond met een maaltijd. We zijn blij dat je er bent!

Verdieping

Daarna komt het onderwerp van de avond ter sprake en duiken we de diepte in.

Kleine groepen

Daarna willen je graag ontmoeten en al je vragen over het onderwerp van de avond met elkaar bespreken. Jouw mening doet er toe!

Waar is het?

De avonden zijn in het kerkgebouw van Parousia Zoetermeer.

We willen jou ontmoeten

Welke onderwerpen behandelen we?

11 januari  – Introductie avond ‘Is er meer’
18 januari  – Wie is Jezus
25 januari  – Waarom stierf Jezus aan het kruis?
1 februari  – Hoe kun je geloven?
8 februari  – Bidden, waarom en hoe?
15 februari – De Bijbel lezen, waarom en hoe?
29 februari – Hoe leidt God ons?
8-10 maart – Alpha weekend:
            - Wie is de Heilige Geest?
            - Wat doet de Heilige Geest?
            - Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
21 maart    - Hoe zit het met het kwaad?
28 maart    - Geneest God vandaag ook nog?
4 april       – Hoe zit het met de kerk/ Hoe vertel ik het anderen (afsluitende avond)